PF 2024 & bilance 2023

Krásné svátky,

ještě než začnu se svojí každoroční bilancí, rád bych řekl pár díků. A protože bych některé díky rád adresoval konkrétním osobám, uvedu konkrétní jména. Určitě se mi nepodaří jmenovitě poděkovat úplně všem, byl to neskutečný rok a potkal jsem vás opravdu hodně. Považuji ale za důležité, aby mé okolí vědělo, že si vážím lidí, se kterými spolupracuji. Proto namísto poslání tradičního PF, které mnozí lidé dnes generují přes AI (DALL-E, ChatGPT), aby ušetřili čas, já chci naopak svůj čas investovat do sepsání díků těm, kterých si vážím.

Vezmu to zeširoka pro všechny mé kolegy, partnery, přátelé. Děkuji, že jsem měl možnost s vámi v posledních letech a zejména v tomto roce spolupracovat. Rok 2023 byl pro celý svět plný špatných zpráv. Od pokračující války na Ukrajině, válce v Izraeli a pásmu Gazy, přes hromadné zabíjení na Karlově univerzitě, které nemá v dějinách Česka obdoby. Do toho ekonomická a energetická krize, krize ve zdravotnictví, školství. Krize v průmysl, klimatu. Na malou chvíli se může zdát, že se svět zbláznil. Že období míru, hojnosti je pryč.

Chtěl bych všechny poprosit o to, aby šli do roku 2024 s nadějí lepších zítřků. Pojďme společně budovat společnost, kde budeme pyšní, že žijeme na naší krásné planetě a v galaxii unikátním místě. Věřím, že pokud budeme brát tyto krize jako nové příležitosti, budovat schopni tvořit nový svět a společně překonáme tyto krizové období k lepším zítřkům. Pro nás samotné, pro naše blízké, přátelé, rodinu, děti.

Přeji vám, abyste neztráceli naději. Abyste se nebáli vystoupit ze své komfortní zóny a udělali změnu. Změnu která povede k naplnění tužeb a snů. 

Přeji poklidné svátky pro načerpání energie pro nové výzvy v nadcházejícím roce.





Pour Féliciter 2024
Jarek Mikes




Bilance 2023

  • 2023 PEAK investic a jejich zhodnocení za posledních 5 let
  • Business Mentoring 300+ hodin
  • Koučování (Agile, Project Management) 1200+ hodin
  • 1 rok práce v korporátu - Thermo Fisher Scientific
  • V rámci DP vybudování týmu (15+ členů) pro Bank iD
  • Přesunutí se do nových kanceláří v Brně
  • Pořízení si nové obytné dodávky #vanlife
  • Rekonstrukce domu na venkově


Poděkování

Miloš Matějíčka

Děkuji za ty dlouhé roky spolupráce. Děkuji za trpělivost se mnou a to, že neustále podporuješ moje nápady :-). Letos bylo v podnikání hodně změn. Máš za sebou první rok, kdy si naplno převzal otěže firmy a mám velkou radost, že ses do toho tak pustil. Jdou vidět nádherné výsledky. Zvládli jsme hodně zajímavých projektů a už se těším, co nám za nové výzvy přinese rok 2024. Těším se na cestu s vývojem SW s umělou inteligencí, těším se na budování týmů a všeho, co k tomu patří. Díky!

Martin Vomáčka

Martine, s jistotou můžu říct, že jsem s Tebou letos byl na telefonu víc než se svoji manželkou :-). Posunuli jsme Digital Payments zase o velký kus kupředu a myslím, že máme před sebou velké věci a ČR o nás ještě hodně uslyší. Díky za dlouhé (i hodinové) diskuze o nápadech, myšlenkách a vizích. Díky za čas a víru tu společnou vizi posouvat dál. V roce 2024 bude Bank iD jízda! A nejenom ta, čeká nás hodně projektů. Bude to transformační ;-)

Blanka Štarmanová

Blani, děkuji, že nám dáváš pevné zázemí v číslech. Ač jsme neměli letos tolik příležitostí se osobně potkávat, věřím, že příští rok to napravíme. Digital Payments v nadcházejícím roce poroste hodně a já si neumím představit lepšího parťáka na účetnictví a daně než Tebe. Zároveň Ti přeji, aby se ti dařilo byznysově i investičně. Aby sis i nadále užívala život a kempování. Ještě jednou díky.

Petr Váka

Petře, my jsme krásným důkazem toho, že když člověk chce potkávat nové příležitosti, tak je potkávat bude. Kdo by si pomyslel, že z našeho prvního kontaktu vykrystalizují tak velké věci, které připravujeme. Děkuji za to, že jsem měl možnost Tě potkat. Líbí se mi, že zastáváme stejné byznys hodnoty. Libí se mi Tvá otevřená mysl a nemůžu se dočkat na to, až společně začneme tvořit něco výjimečného. Díky :-)

Lukáš Hubatka

Lukáši. Letošek pro nás byl náročnější a ne vše vyšlo podle našich plánů. Oba jsme se zklamali v několika lidech, ale když to vezmeme z té pozitivní stránky, dopadlo to vlastně dobře. Beru za velké pozitivum, že se ukončila spolupráce s Ondřejem V. Člověka, kterého mne hodně naučil. Naučil mne být opět ostražitý. Připomněl mi, že slova neznamenají nic a vždy se musíme dívat na činy, které za nimi stojí. Druido čeká budoucnost. Krize vždy vytvoří nové příležitosti a těším se, až tyto příležitosti přetavíme v něco skvělého, funkčního. Společně. Díky a těším se na rok 2024.

Honza Brlica

Honzo, byl to fofr co? Od našich prvních diskuzí, přes byznys plánování až po založení nové agentury :-). Líbí se mi Tvůj drive a slibuji, že udělám vše pro to, abych Tě co nejvíce podpořil. Na to, že agentura existuje chvilku, máme za sebou už spousty úspěchů. Máme první nemalé zakázky, vytvořili jsme novou platformu pro AI, máme vizi kam se budeme v dalším roce posouvat. Cítím velkou energii a nepochybuji o tom, že tuto energii směníme v cash. Byznys ale není jen o penězích, a vím, že projekty, které budeme společně řešit nás oba posunou k novým příležitostem a pomohou nám v osobním rozvoji. Díky!

Michaela Cao

Míšo. Nestává se to často, kdy bych potkal člověka, u kterého mám pocit, že ho znám celou věčnost. Líbí se mi, že jsi otevřená novým příležitostem a jdeš si za tím, se něco naučit. Prosím nepřestávej. Jsem přesvědčen, že Tě čeká velká budoucnost. Ač se ti to možná nezdá, ale za tu krátkou chvíli jsme toho udělali hodně. Bank iD, Tvé začlenění do týmu, poznání se. Těším se, na naše budoucí diskuze ;-). Těším se, až tě uvidím růst. Těším se na společné projekty. Děkuji za letošní rok a hurá do toho nového ;-).

Žaneta Suchánková

Žanet, děkuji, že si mi připomněla, že i mezi mladými existují lidi, kteří se nebojí bojovat za to, co chtějí. Za normálních okolností bychom se jen krátce minuli a už o sobě možná nikdy nevěděli. Vše dopadlo naprosto jinak a já jsem rád, že si se připojila k nám do týmu a pomalu se stáváš moji pravou rukou :-). Těším se, až společně budeme tvořit novou tvář Digital Payments. Čeká nás divoký rok plný změn a rozvoje. Budou vznikat nové výzvy, pozice, překážky. Nic z toho mi nedělá starosti, když vím, že jsi v týmu :-). Ještě jednou díky za to, a viva 2024!

Eva Bialková

Za co jsem nejvíce rád jsi ty Evi :-). Vždycky jsem si přál někoho, kdo by pomohl Milošovi vidět věci, které normálně nevidí. Parťáka, který mu řekne co si myslí, a pomůže když je potřeba. V digimadi se toho od Tvého vstupu dost změnilo, rozrostl se tým, nové větší kanceláře, větší fokus na týmy. A vše bylo jednodušší, protože si v týmu :-) Proto ti ještě jednou děkuji a moc se těším na další rok. Že budeš nadále parťákem v digimadi. Kdybys cokoliv potřebovala, víš, že se na mne můžeš kdykoliv obrátit. Díky.

Jana Crhová

Jani, děkuji za naše rozvíjející se přátelství. Známe se už neskutečně dlouho, určitě více jak 10 let. A osud asi chtěl, aby přátelství mezi námi postupně uzrávalo ;-). Jsem moc vděčný, že si mi oporou v osobních věcech a jsem tu pro Tebe v těch tvých. Děkuji, za dlouuhé prokecané večery a těším se na ty, které nás čekají v příštím roce. Přeji Ti, aby se splnily Tvé cíle a sny. Abys chytla do rukou nové příležitosti a nikdy je nepustila. Neboj se vystoupit ze své komfortní zóny a slibuji, že já zapracuji na tom stejném ;-). Děkuji za letošek a hezké svátky.

Radek Šimčík

Radku, změnil si mi život. Děkuji za to, že jsi mým mentorem v meditacích. Meditace mi pomohla udržet si klidnou mysl v době bouří jak v byznyse tak i v rodinném životě. Děkuji za prohlubující se přátelství. Děkuji za důvěru, kterou ve mne máš. Jsem také poctěn být ve Tvůj nejdůležitější den života a jít Ti za svědka. Rok 2024 bude pro řadu z nás rokem změn, nových dobrodružství a výzev. Těším se na ně!
Ještě jednou děkuji, a věřím, že i na poli byznysu společně budeme proplouvat s grácií dál ;-)

Roman Jonas

Romane Romane :-). Kdo by řekl, že od našich prvních rozhovorů v Thermofisheru o agile, skončíme o rok později mimo něj a se společnou vzdělávací agenturou. To je něco, co na životě miluju. Vše je o signálech a příležitostech, nových přátelství. Děkuji, že jsme se stali přáteli. Děkuji za naše diskuze, které v mnoha případech byli spíše vzájemnou terapií :-). Doufám, že nás čeká skvělý rok a podaří se nám naplnit naše vize nejen v oblasti vzdělávání, ale i osobního rozvoje. Ještě jednou děkuji a užij si svátky oslavu nového roku na Slovensku ;-).

Vojta Jahoda

Vojto, tak nějak tuším, že budeme společně ještě dlouho diskutovat nejenom nad technologiemi jako je umělá inteligence, development. Ale i o životě, gamingu a vizích. Jsem moc rád, že si se rozhodl přidat se k digimadi a přinést takovou tichou stabilitu při vývoji náročnějších zakázek. V dalším roce se toho chystá opravdu hodně. Nekteré zakázky dokonce změní Česko ;-). Pokud půjdeš s digimadi na cestě dalšího rozvoje, jsem si téměř jistý, že Tě čekají nové příležitosti a nabídky, které člověk dostává jednou za život. Díky!

Pavlína Wiesnerová

Pavli, je krásné Tě sledovat růst. Fascinuje mne, že i přes to, jak je to v životě těžké si jdeš za svým snem a cíly. Díky za naše nekonečné diskuze, oporu a tak trochu moji vrbu. Jsem rád, že naše přátelství zůstává tak dlouhé roky, a ač už se nevidíme osobně, tak že zůstáváme v kontaktu. Přeji ti, aby se Tvé podnikání rozjelo tak, jak si přeješ. Spolehni se na to, že jsem Ti vždy po ruce, pokud budeš potřebovat pomoc, podporu. Ať se daří Tvé rodině, dostavíte své bydlení snů a potkáš nové příležitosti, které Tě posunou ještě dále. Děkuji že jsi ;-).

Petr Kučera

Petře, vsadím se, že poslední rok byl pro Tebe solidní jízda ;-). Jsem moc rád, že jsem mohl být součástí té jízdy a díky za společné diskuze o byznyse. Věřím, že příští rok bude plný neskutečných úspěchů. Tam kde ostatní vidí krizi, vidíš příležitost a to je něco co spolu máme hodně společného. Těším se, na další společnou cestu v podnikání. Ještě jednou díky a ať se daří Advertee, dalším budoucím projektům a hlavně, buď vklidu, šetři čas, relaxuj! Hezké svátky.

Vojta Krmíček

Vojto, už nějakou chvíli přemýšlím, jak najít cestu k lidem, jejich nápadům. Společně jsme se pustili do onoho hledání, protože máme stejnou destinaci. Oba chceme pomáhat druhým s jejich podnikáním. To je něco co nás spojuje. Musíme ještě zapracovat na tom našem společném podnikání, protože těch výzev před námi je hodně. Oba se téměř denně setkáváme s podnikáním jiných, se zajímavými startupy, jednotlivci a jejich sny. Myslím, že mi dáš za pravdu, že oba jim radíme, že je důležitá vytrvalost, odhodlání a píle. To ostatní pak přijde samo. Toto je něco s čím jdu do dalšího roku za náš Pitch Deck. Moc se těším, až společné přátelství prohloubíme, až společně budeme čelit výzvám a novým příležitostem :-). Děkuji za poslední rok a hurá s elánem do toho dalšího!

Petr Pavlák

Už si ani nepomatuji jak dlouho se vlastně známe. Jsou to dlouhé roky. Petře, ač se to možná na první pohled nezdá, hrál si významnou roli v tom jak mé podnikání dál formovalo. Jsi takový butterfly effect. Nebýt Tebe nepotkám klíčové lidi, se kterými dnes na denní bázi podnikám. Nebýt Tebe, můj byznys by byl výrazně jiný. Děkuji, za dlouhotrvající přátelství. Věřím, že společně nakonec vymyslíme co udělat s naším byznysem, který letošní rok víc hledal své místo. Jdu do roku 2024 plný pozitivní energie a tak jsem přesvědčen, že najdeme win-win řešení a podaří se nám naplnit naše společné vize ;-). Díky a hezké svátky.

Terka Beluská

Terko díky za poslední roky spolupráce. I když se naše cesty po pracovní stránce rozcházejí, chtěl bych, abys věděla, že se na mne můžeš vždy obrátit když budeš potřebovat podporu, pomoc, či se jen o čemkoliv pobavit. Přeji Ti, aby naplnily Tvé cíle a aby si nepřestávala dále růst. Děkuji Ti, že jsem se mohl vždy na Tebe za ty léta spolehnout a že jsme společně zvládli „covid“ období. Užij si krásné svátky a věřím, že se třeba naše cesty v budoucnu ještě skříží :-).

Ondra Lidmila

Ondro, známe se krátce. Ale i přes tu krátkou dobu mám pocit, že společně budeme vytvářet skvělé projekty. Je mi nesmírně sympatické, že o byznysu přemýšlíme velmi podobně. Líbí se mi Tvůj drive a nebát se zkoušet nové věci. Děkuji za vše co jsme měli zatím možnost spolu realizovat. Věz, že si toho velmi vážím. Sám velmi často opakuji, že lidé by si měli vážit času, který dostávají od druhých osob. Proto bych chtěl, abys věděl, že si vážím toho Tvého. Děkuji a těším se na společný byznys v roce 2024! Hezké svátky.

Svoji bilanci za rok 2023 aktuálně připravuji. Zveřejnit bych ji měl do konce roku 2023 #staytunned :-)

Zpět