Jeden e-mail vládne všem. Konec spamu.

1. #digihack 

V článku Doménový koš jsme si blíže rozebrali význam této funkce. Poďme se zaměřit na více praktičtější využití. Asi každý z nás se registroval v nejrůznějších on-line službách nebo nakupoval něco v nějakém e-shopu. Také patříte mezi ty, kteří mají vytvořené dvě a více e-mailových schránek právě pro účely spamu? Jinými slovy, máte e-mailové schránky na všechny podezřelé služby, kde spam očekáváte, ale přesto chcete službu či nějaký obsah stáhnout?

Kolikrát se Vám stalo, že najednou Vás kontaktují firmy nebo odesílatelé, u kterých jste se vůbec neregistrovali? Troufnu si říci, že párkrát to asi bylo.

Dobrá zpráva je, že nejste jediní.

Pokud máte aktivní doménový koš, můžete své registrace a kontrolu nevyžádané pošty posunout ještě o level výše. V tomto případě doporučuji služby Seznam, a.s. a jejich bezplatné e-mailové schránky. Věděli jsme, že mají verzi E-mail Profi, určenou pro firmy a podnikatele? A věděli jste, že tato služba je bezplatná?

 


Prostřednictvím této služby si můžete namapovat do svého účtu své domény. U dané domény je nutné nastavit jen požadované záznamy v DNS. Neděste se, průvodce nastavení Vás přesně nasměruje kde a co změnit.


Zbavte se "spam" e-mailových schránek

Jakmile máte doménu nastavenou a máte u ní aktivní doménový koš, můžete začít využívat neomezené množství tzv. aliasů k e-mailových schránkám. Co to znamená? Jednoduše příjdete například na službu dropbox.com a provedete registraci s e-mailem dropbox@vasedomena.cz. Díky doménovému koši Vám e-mail dorazí do Vaší hlavní schránky, kde budete postupovat s potvrzením registrace, tak jak jste byli doposud zvyklí.

Pro Facebook pak můžete mít adresu facebook@vasedomena.cz, pro Instagram instagram@vasedomena.cz, atp. Důležité je, že bez ohledu na počet, vždy budete pracovat s jednou e-mailovou schránkou.

Výhoda přichází v okamžik kdy Vám firma prodávající třeba okna, začne posílat nabídky na e-mailovou adresu dropbox@vasedomena.cz. Vy díky tomu budete přesně vědět, odkud došlo k úniku Vašeho e-mailu do jejich databáze a můžete to začít nějak řešit. Například, že zrušíte službu, ohlásíte to atp. Je to samozřejmě na Vás.

Samotné aliasy u doménového koše lze pak lehce filtrovat, a je možné je potom v případě spamu, nebo zrušení služby úplně bloknout a nebo zprávy z této schránky rovnou mazat. Díky tomuto nastavení budete mít stále jednu schránku, nebudete muset “přelogovávat” mezi bezpočtem e-mailových schránek a Vaše schránka, zůstane relativně čistá od spamu.

Funkci Doménového koše a virtuálních schránek (aliasů) lze využít prakticky u každého poskytovatele e-mail hostingu. Pokud nevíte jak u svého poskytovatele danou funkci nastavit, neváhejte se na něj obrátit. Služba bývá zpravidla bezplatná.

Doufám, že Vám tento tip pomůže, pokud byste měli jakékoliv otázky, neváhejte mi napsat přes Messenger.

Zpět