Jak jsem naletěl ''pomocníkům'' z auto nehod


Už je to nějakou chvilku, ale řekl jsem si, že o tom napíšu článek. Stojí to prostě za zmínku.

Měl autonehodu kousek od Brna. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Jedna paní s malým dítětem se nevěnovala řízení a v plné rychlosti do mne zezadu narazila, když jsem zastavil za autem, které jelo přede mnou. To se zničehonic zastavilo na místě.

Ihned po autonehodě jsem zkontroloval účastníky a hned volal policii. Během ani né pěti minut se čirou náhodou objevil chlápek z nehodové služby a jestli nepotřebuji pomoc. Samozřejmě v té době jste v šoku a tak řeknete, že určitě. Chlápek začal obvolávat odtahy, řešit servis a náhradní vozidla. Začal doslova nehodu do příjezdu policie řídit.

Než policie přijela, stihl si popovídat se všemi účastníky a být neskutečně dobrosrdečný. Také počkal, až přijede odtah a zařídil i dovezení náhradního vozu přímo do servisu, kam jste si nechali odtáhnout auto. Nemuseli jste se o nic starat a dokonce jste nemuseli nic platit. Prej půjde vše z povinného ručení viníka nehody.

A tak jsem tedy řekl OK, vše mi zařiďte. Chyba!

Jaká byla realita?

Náhodně se nehodové služby rozhodně v místě nehod nevyskytují. Odposlouchávají policení rádia a chytají hlášení o nehodách. Po Brně krouží auta několika firem, které jsou záměrně roztroušeni po různých částech tak, aby byli u nehod první.

Když kývnete na půjčení auta, které bude hrazeno z povinného ručení, riskujete obrovské zadlužení. Já konkrétně měl půjčeného starého Forda s najetými asi 170tis km, kde si firma účtovala něco kolem 3500 Kč na den.

Kamarád z pojišťovny mi hned pár hodin po nehodě zavolal, ať okamžitě smlouvu vypovím a auto vrátím. Že mi má dát autorizovaný servis náhradní vůz automaticky a za úplně jiných podmínek.

A taky že ano. V Brnocar jsem dostal nového Citroena, měl najeto ani ne 10 tis km. A cena za půjčení byla 700 Kč. Při dlouhodobějším užívání (nad 14 dní) dávají slevu 20%.

Z autonehod se cukali, když jsem chtěl vrátit vůz do 24 hodin. Ptali se proč a kdo mi to poradil. Řekl jsem jim jednoduše, že nejsem s vozem spokojený a že ho nechci. Naštěstí to šlo. Za půjčení na den vyfakturovali oněch 3500 Kč přímo mně.



Červené je moje. Žluté za policií je auto nehodové služby.

 

Nakonec jsem měl náhradní vůz 52 dní. Kdybych si nechal půjčené to jejich auto, vyšlo by půjčení na astronomických 182 000 Kč.

Tuto částku by chtěla firma po pojišťovně (při půjčení podepisujete souhlas, že to mohou vaším jménem po ní požadovat). Problém však je, že pojišťovny nejsou blbé a takový nárok na náhradní vůz nechtějí platit. A tak uznají třeba část dle nějakých normální sazeb. Např. 700 Kč za den. To pak za stejnou dobu vyjde na cca. 36 000 Kč. Ale kdo by zaplatil těch 146 000 Kč? No hádejte, já! Kdo jiný. Já jsem podepsal smlouvu, to vám ale při podpisu nikdo neřekne. Pořád opakují, že vše uhradí pojišťovna a že nebude nic potřeba doplácet. Na internetu je spousty příběhů, kdy to způsobilo finanční likvidaci lidí. Exekuce, vyšplhání dluhů do astronomických částek...

Měl jsem štěstí

Obrovské štěstí, které se tvářilo zprvu jako neštěstí bylo, že Ford měl naprasklé přední sklo. Celé vrácení vozu jsem pak zdůvodnil právě kvůli tomu, že takové auto nechci a nechci od nich ani jiné náhradní. Proto mi možná nedělali problémy. Umím si ale představit, že vyvázat se pak z nájemní smlouvy může být i problém. Tak pozor na to.

Brnocar nakonec za náhradní vůz chtěl něco kolem 26 000 Kč. Dostal jsem ještě pár dní zdarma, protože se protáhla oprava. Vše uhradila pojišťovna z povinného ručení.

Co je dobré ještě vědět?

Platíte DPH z opravy

Pokud máte auto na firmu co je plátce DPH, připravte se, že budete doplácet DPH. Moje oprava auta stála přes 250 000 Kč. Při převzetí jsem tak musel z této částky zaplatit DPH, něco kolem 50 000 Kč. Ono se to nezdá ale je to pořádný zásah do cashflow. DPH si můžete nárokovat zpět, ale pokud jste kvartální plátce, pár měsíců si na to musíte počkat.

Platíte DPH z půjčení vozu

To stejné platí i u půjčení auta. Doplácí z konečné částky DPH. Je to proto, že pojišťovna není plátce DPH a proplácí servisům a půjčovnám pouze částku bez DPH. Takže po vás chtějí ten zbytek.

Výraz totální finanční likvidace

Pokud oprava vyjde dráž, než je cena auta, tak i když auto není tolik poškozené, pojišťovna ho prohlásí jako "totálku". Tedy auto na odpis. To je pro majitele snad ten nejhorší scénář.

Zkoušeli to i na mně. Na radu jsem prosurfoval bazary aut a naposílal jim nabídky, kde se moje auto stále prodává přes 300 000 Kč. Na základě toho tedy souhlasili s proplacením opravy.

A poučení na závěr?


Jezděte bezpečně.

Zpět