Z oboru křičí ''to je nesmysl'', zákazníci ''to je zázrak''

Nějakou chvíli jsem na blogu nebyl aktivní. Nemyslete si ale, že jsem nebyl aktivní vůbec. Pro ty z vás, co neví, píšu blog www.200000.cz. Poslední tři měsíce jsem 130% své energie dával do novinek, které ve WebSelleru připravuji už velmi dlouhou dobu.

Ale nyní zpět k tématu. Snad nespočetněkrát jsem od mých kolegů z branže slyšel, že je nesmysl udělat službu typu all-in-house určenou pro podnikatele a firmy.

Co se jim nelíbí?

Pro ty z vás, co nevíte, WebSeller je redakční systém s otevřeným front-end prostředím, e-commerce a služba nabízející práci s agendou a marketingem. Prakticky tedy pro podnikání na internetu stačí, když máte účet u WebSeller. Můžete si vytvářet weby, e-shopy, dělat e-mailing, vystavovat faktury, etc.

Velmi negativní odezvu jsem dostával opakovaně od kolegů SEO konzultantů, marketérů, webařů. Zdůvodnění bylo prakticky pořád stejné. "Zákazníci nebudou chtít mít vše u jednoho", "Je to náročné na vývoj", "Budeš umět všechno, ale nic pořádně", "je tu Wordpress, hotové e-commerce software, které jsou free, tvůj redakčák se s tím nedá srovnat"...

A protože jsem velice paličatý, moc jsem nebral tyto "rady" v potaz a stejně jsem se pustil do toho, co jako podnikatel hrozně oceňuju. Po pár měsících provozu a postupným náborem nových uživatelů mám úplně opačnou zkušenost, než mi bylo řečeno.

"To je přesně, co jsem hledala, převádím k vám všechny mé projekty", "systém je jak pro blbečky, prostě to miluju", "je něco, co na systému neumíte?", "moc se mi líbí váš projekt, něco takového tu chybí".

Věřte a bojujte, i když se někdy zdá, že je svět proti vám

Vím, že to může vypadat jako klišé. Ale chtěl jsem to napsat těm, kteří mají svůj projekt a ostatní z oboru ho odrazují v něm pokračovat. Pokud věříte, že to bude fungovat a pokud MÁTE SPOKOJENÉ ZÁKAZNÍKY, tak názory odborníků, kritiků a redaktorů mají asi stejnou užitnou hodnotu jako automat na kondomy ve Vatikáně.

Jsem hrozně rád, že jsem si stál za svým. Konečně se otáčí karty a já vím, že to nikdy není marný.

Zpět