Příběhy uživatelů aneb jak se přiblížit k srdci zákazníka

Asi jste si všimli, že jsem se vrhl do své nové služby, která konsoliduje podnikatelský základ. Měl jsem také první představení a mezitím i obrovské množství schůzek s možnými i nemožnými partnery. Dostal jsem zpětnou vazbu o tom, že služba to je perfektní a jedinečná. A že drží palce v její další existenci. Super. Někteří se připojili, jiní ne.

Mám ale i neméně pozitivní odezvy. Třeba, že vůbec nechápou naco WebSeller je? Že z úvodní stránky nepochopili co služba nabízí. Ano byl to závažný problém, který jsem se rozhodl řešit následovně.

Jelikož zasahujeme obrovskou cílovou skupinu, není možné se na každý obor zaměřovat separátně. WebSeller se hodí pro právníky, účetní, kadeřníky, firmy malé i velké, živnostníky na volné noze, atd. Ale jak každé této skupině vysvětlíte, že služba je přímo pro ně?

Rozhodl jsem se dělat příběhy lidí, co jim naše služba pomohla. A jelikož musím jít příkladem. Udělal jsem svůj první příběh. Nemůžu přeci chtít po lidech něco, co sám neudělám.

Také připravuji společně se smluvními partnery oborové portály pro jednotlivé cílové skupiny. Například pro všechny kadeřníky, kosmetičky, masérky se bude starat jeden smluvní partner, který oboru rozumí. Smluvní partner bude takový VIP affiliate partner. Získá provizi z každé objednávky klienta, prezentuje svoji doménu, svůj projekt. Registrace do WebSelleru a přihlášení probíhá na smluvním portálu.

Zpět