Rozhovor pro podnikator.cz

1. Čím jste chtěl být jako malé dítě?

Má tento dětský sen souvislost s Vaší dnešní činností? Nebyl to popelář ani kosmonaut. Chtěl jsem vyrábět počítače, to bylo ještě před revolucí. S tím se nesla éra prvních PC počítačů a programů. Tím, že jsem vyrůstal v rodině, kde se podnikalo, jsem si jako většina dětí hrál napodobováním rodičů. Udělal jsem si svou kancelář a hrál si na ředitele, obchodníka. Táta to tehdy fotil, mám z té doby krásné vzpomínky (smích).

2. Co bylo impulzem pro to, že jste se rozhodl podnikat? A proč zrovna internetový marketing a webdesign?

Já myslím, že člověk k tomu pravému tak nějak postupem času přijde sám. Počítače mě nasměrovaly na informatiku, díky které jsem se dostal k web designu a počítačovým sítím. Pak mě fascinoval Internet a u toho jsem už zůstal. Dnes tomu je přes 15 let.

3. Kolik času denně strávíte řízením byznysu? Dá se říci, zda se tato veličina postupem času nějakým způsobem změnila či mění?

Určitě tak hodinu každý den. A pak operativně podle potřeby, pokud zrovna řešíme nějaký projekt či zakázku. Jsou období, kdy jsem v jednom kole více než 16 hodin několik dní po sobě. Samozřejmě se snažím, aby se má účast do určité míry snižovala. Předávám odpovědnost kolegům a partnerům. Je to bohužel běh na dlouhou trať a sám se v tomto delegování stále učím.

Celý rozhovor naleznete na podnikator.czZpět