Nepřehlížíte svou kartu příležitosti?

Stává se to pořád a každému. O čem to vlastně mluvím? Mluvím o příležitostech, které nás dnes a denně potkávají. Pro ty, kteří nejsou v obraze, Robert Kiyosaki vydal známou hru Cashflow, kde máte za úkol vyběhnout z krysího závodu. Začínáte v pozici náhodného zaměsnance: úředník, dělník, manažer ... a cílem hry je vymotat se z kolotoče plateb nájmů, nicotností a půjček, k finanční svobodě.


Jeden ze způsobů je získat dobrou kartu s příležitostí. Ta supluje náhodnost v životě. Během hry si těchto příležitostí všímáme víc, všímáme si jich však ve skutečném životě?


Hra je založena o náhodě a schopnosti rozhodnout, co s danou příležitostí. Různý člověk může dostat stejnou kartu, avšak zachová se na základě svých pocitů a zkušeností zcela rozdílně. Tato schopnost rozděluje lidi na bohaté a chudé, úspěšné a méně úspěšné.


Život je na tom podobně, ale podle mého názoru, je možné míru příležitostí ovlivňovat z velké míry svépomocí. Nemusíte tedy, jako ve hře Cashflow, čekat na spásnou kartu (s akciema, prodejem firmy..). Myslím to opravdu vážně.


Čím víc se ponořuji do podnikání a s čím více lidmi jsem v kontaktu, tím víc vzniká příležitostí. Když jste ochotni něco udělat pro lidi, věřte, že oni budou ochotni něco udělat pro vás.


Já příležitosti nabízím zde na svém blogu. Dáváte i vy příležitosti druhým, abyste získali sami tu svou?
 

Několik příležitostí zveřejněné zde na blogu:
 

Hledám partnery pro Magiclist.cz

Prodej či spolupráce na projektu doklady-online.cz

Hledám programátora

Soukromé místo v kanceláři - share office

Zpět