Podnikání jako jeden velký projekt

Pokud podnikáte určitě víte, že během své praxe vznikají a zanikají spousty obchodních partnerství, spousty obchodních příležitostí. Pokud se chystáte podnikat či jste v začátcích, je dobré vědět, že podnikání není slepé soustředění na jeden cíl, jeden projekt. Proč? Protože nic takového neexistuje.

Sám se snažím své podnikání dělat tak, abych si v budoucnosti nemusel říkat, že jsem propásl nějakou zajímavou příležitost. A pokud je to v mých silách, rád se do nových projektů a partnerství pouštím.

Pokud máte nějaký projekt, zkuste se rozhlédnout i kolem něj. Uvidíte, že je řada možností, které dokáží právě váš projekt obohatit a dokonce přivést nové možnosti podnikání, které jste v původním obchodním modelu (plánu) neměli.

Mě se to stává v podstatě u každého projektu. S čím více lidmi diskutuji, čím víc dělám "projektový networking" (kontakty spojené s daným projektem/oborem), tím více se otevírají nové možnosti.

Neposlouchejte NESMYSLY, že se člověk má soustředit na "jeden projekt". Respektive ano, tím projektem je váš život. Cokoliv ostatního je blamáž :)

Zpět