Výběr vhodného (neomezeného) hostingu, který je náročný na diskový prostor

Některé webové projekty si vyžadují obrovské množství dat. Řada hostingů je limitována prostorem pár gigabajtů, některé nabízí "neomezené množství" na diskovém prostoru. Dávejte si pozor, protože některé hostingové firmy záměrně mystifikují. Onen neomezený prostor nakonec není nemezený. Často tam nesmíte mít určitý typ dat. Nesmíte být katalogem, databází atd.

Provozuju několik datově náročných projektů. Konkrétně např. www.magiclist.cz, kde projekt zabírá přes 100GB dat a každým dnem roste o gigabajty.

Také mám nějaké fotobanky, hudební portály (kde potřebujete prostor na mp3/videa).

Při výběru hostingu je potřeba si uvědomit to, že musíte diskový prostor násobit. To proto, že určitě je nutné si data zálohovat. Tedy pokud má projekt 100GB, potřebujete alespoň 300GB.

Zatím jediný hosting, který opravdu dodal NEOMEZENÝ prostor je pro mne Wedos za neuvěřitelných 100 Kč měsíčně. Můžete mít i za 30 Kč měsíčně, ale bez záloh = nesmysl.

Jediný problém je, že neomezení se netýká databáze a emailů. Zde máte limit 2GB. Toto se dá vyřešit velice elegantně přes VPS pro databázi, kde může být velikost v podstatě libovolná a opět za pár kaček :). Pokud nestačí VPS můžete mít dedikovaný server.

Já osobně kombinuji všechny typy hostingů. Na VPS mi běží roboti, na dalším VPS mi běží ostrá databáze, tentokráte u Igloonetu a frontend běží na klasickém hostingu wedosu, pro další operace/výpočty pak dedikovaný server.

Zde se můžete podívat na konfiguraci ideálního neomezeného hostingu.

Zde pak je konfigurace pro VPS, kde poběží většina menších i středních projektů.

Snad jsem pomohl :-)

Zpět