Čemu říct NE u rozjíždění low-budget internetových projektů

Co je low-budget projekt? Je to projekt, který si děláte sami svými vlastními silami a případně silami svých kolegů. Jediný náklad je investovaný čas (a možná doména). Cílem je, udělat společnou prací hodnotný produkt nebo službu, který investovaný čas mnohonásobně finančně zhodnotí.

1. SEO

Dočtete se o tom všude. SEO je důležité, SEO je základ. SEO se vyplatí. Můj názor? NE, důležité není a natož tak základ. Neztrácejte čas ani energii jejím řešením. Rozhodně ne v začátku, kdy potřebujete věnovat svoji energii něčemu důležitějšímu.

2. Výplata

Zapomeňte na výplaty. Tu trošku co projekt vydělá, investujte zpět do projektu. Zkuste zatnou zuby a opravdu to tak dodržovat. I kdyby jste měli jíst suché rohlíky ;).

3. Pochybný emailing

Nepouštějte se do rozesílek na pochybné databáze emailů. Pokud nemáte vlastní databázi ověřených kontaktů. Emailing je velice důležitou součástí startujících projektů, nicméně dokáže ublížit stejně tak silně jako pomoci. Tedy neprověřeným emailům říci určitě ne.

4. Prodloužení termínů spuštění

Už se to schyluje, spuštění projektu. A pak zjistíte, že to ještě potřebuje týdny až měsíce vývoje. Taky se přikláním říci NE odkladu a ANO ořezu do základní funkční podoby.

5. PPC kampaně

Low badget projekt už ze svého názvu musí být schopen vzniknout z nízkých nákladů. Investice do PPC kampaní tyto náklady u dna určitě neudrží. Osobně bych se jim vyhnul, je spousty jiných způsobů jak dělat PR za málo peněz.

6. Podíl na zisku

V začátcích jste pro podporu projektu schopni udělat mnohem více než v zaběhlé fázi. Toto ví samozřejmě investoři či potencionální partneři. Stanovte si hranici podílu podle toho jaký bude váš business plán, nikoliv podle toho jakou potřebu aktuálně máte.

7. ...

Napadá někoho ještě něco? Rád doplním.

Zpět