Spouštím projekt na hromadný prodej internetové reklamy (propagace) - mediaslevy.cz

Za celou dobu, co se objevují postupně na českém trhu "slevomaty", jsem si tiše říkal, kdy to potká mně. Kdy já sám budu mít tendence něco rozjet tak, aby to mělo smysl a nebyl to další portál, kde se prodávají steaky, piva a miliony dalších nesmyslů, které vlastně ani kupovat nechceme. No myšlenka je tu - mediaslevy.cz.

Proč zrovna mediaslevy.cz?

V podstatě celou svou praxi řeším nákup i prodej reklamy prostřednictvím různých kanálů jako je přímá PPC reklama, virální a klasický marketing, a pak zdroje jako český webtrh. Nicméně například u webtrhu je problém to, že aby jste nakoupili či prodali, musíte vynaložit spoustu energie a času. Zároveň jsem hledal pro moji nově vzniklou mediální firmu zdroj, který půjde lehce a efektivně využívat. V tento okamžik se zrodil nápad na mediaslevy.cz.

Vyplatí se?

Popravdě musím říct, že je to fuk :-). Každý, kdo se zajímá o start-upy a kdo se v branži pohybuje ví, že pokud máte nápad, je někdy lepší ho rychle realizovat a pak se uvidí. Tento projekt zabral výrobou asi jeden den. Grafiku jsem koupil na www.themeforest.com, aplikaci na prodej slev jsem využil, co nabízíme na projektu www.prodej-aplikaci.cz. Proběhly jen drobné grafické úpravy a to je vše.

Koho to osloví a proč?

Dle mého názoru to osloví každého, kdo podniká na internetu. Tito lidé totiž musí využívat určitých zdrojů propagace, které ne vždy jsou levné. Proč by je tedy nemohli nakupovat zvyhodněně, tak jako si normální lidi kupují např. steaky za pár desítek korun. Rozdíl je ten, že nákup takovéto propagace nejsou doslova vyhozené peníze.

Z druhé strany mince pak ti jež reklamu a propagaci nabízejí, potřebují další zdroj, který mohou využít pro prodej. Takže víceméně neudělám nic vyjímečného, než spojím tyto dvě skupiny :-).

Nedělám to samozřejmě z mé dobré duše. Za to, že zprostředkuji obchod, budu chtít provizi. Model jsem využil takový, jaký je zaběhlý v systémech hromadných slev. Rozdíl je tady pouze ten, že mi v podstatě odpadnou regionální problémy a provize obchodníků. Proč? Protože tu žádný nejsou potřeba :-)

Kdy se spustí?

Projekt je v beta testování. Tzn. lazení chybiček, kosmetiky a procesu. Počítám, že do 20.5., tedy zítra v pátek bude projekt spuštěn oficiálně a začne propagace. Budu rád, pokud mi pomůžete projekt jakkoliv podpořit. Jak formou nějaké spolupráce, tak i doporučením někomu kdo by jej mohl využít.

Pokud to bude někoho zajímat, tak se tu pokusím po dvou měsících provozu zveřejnit nějaké obchodní čísla. Aby jste si mohli udělat obrázek, co takový rychlý startup (v podstatě hodinový) stál, co vydělal a jak se mu daří :).

Zpět